Menu

Nascholing ontharen met licht (IPL/Laser)

We hebben het programma van deze nascholing vernieuwd! Het programma bestaat uit twee delen; een online gedeelte en een praktijkgedeelte op locatie. We zijn erg blij jullie te kunnen melden dat we daarvoor samenwerken met externe leveranciers van IPL/laser apparatuur. Op deze manier kunnen we theorie en praktijk nog beter aan elkaar verbinden en daarnaast is het natuurlijk ook leuk en interessant om eens ergens anders te gaan kijken. Dit alles wordt begeleid door docenten uit de praktijk.

Nascholing ontharen met licht (IPL/Laser)

Tijdens deze nascholing ontharen met licht wordt er aandacht besteed aan de fysics van IPL en laser. De belangrijkste begrippen komen voorbij zodat je kennis wellicht wordt verbreedt of wordt opgefrist. Hierbij kun je denken aan de eigenschappen van IPL en laser, de verschillende chromoforen in de huid, de beschikbare golflengten, pulsduur, fluence etc. 

Theoriedeel
Het theorie deel doe je online via het online e-learning programma anewspring. In dit zelfde platform gaan we nu gebruik maken van de MemoTrainer. De MemoTrainer is een app die je op je mobiele telefoon/tablet of pc download en waar je twee keer per week, acht vragen op binnen krijgt, welke je moet beantwoorden. De vragen in de MemoTrainer gaan over de reader die je ter voorbereiding leest. De vragen die fout beantwoord zijn komen sneller en vaker terug totdat jouw kennisopname de 80% bereikt. Wanneer de 80% behaald is valt de eindtoets open. Je haalt een voldoende als je 12 van de 15 vragen goed beantwoord. Je bent klaar voor de praktijk! Het voordeel van deze nieuwe manier van leren; je kunt leren op meerdere momenten in de week, gemakkelijk en wanneer het jou uitkomt.

Praktijkdeel
Het praktijkgedeelte zal gedurende een halve dag plaats vinden bij één van onderstaande leveranciers van IPL/laser apparatuur:

 • Berg Care Medical in Hoevelaken
  De Beek 17, 3871 MS, Hoevelaken
  Berg Care bestaat uit huidtherapeuten, NEN-gecertificeerde onderhoudsmonteurs. De organisatie bestaat al 15 jaar. Wij dienen beroepsgroepen op gebied van medisch gecertificeerde behandelsystemen, TÜV gecertificeerde huidverzorging en ADAP & SKIN geaccrediteerde scholingen.

 • BlooMEDical Benelux in Breda
  Neerloopweg 5 A1, 4814 RS, Breda
  BlooMEDical Benelux BV is distributeur van diverse medische, esthetische lasers van Alma Lasers en Galaflex scaffolds en diverse cosmetische hulpmiddelen in de Benelux.

 • Laservision Instruments.in Nieuwleusen
  De Grift 20, 7711 EJ Nieuwleusen
  Laservision Instruments B.V. is al meer dan 20 jaar een betrouwbare partner op het gebied van diverse medische, esthetische en cosmetische hulpmiddelen voor huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Wil jij de nieuwste en beste apparatuur, klinische ondersteuning en de beste serviceafdeling? Kies dan voor Laservision Insturments B.V.
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.