Menu

Workshop Wat zit er eigenlijk in? (2 dgn) op 13 en 20 apr. 2023

donderdag 13 april 2023

Beoordeeld met een 9,4! Als je niet goed op de hoogte bent van cosmetische ingrediënten, dan schiet je tekort in je advies naar de consument. Zo kwam een cursiste er in een vorige workshop van Lavienja achter dat in haar merk nog bewaarstoffen gebruikt werden die inmiddels verboden waren vanwege een hoog risico op allergische reacties. En ontdekte een andere cursiste dat haar merk een parfum gebruikte vol met allergenen, terwijl ze dit product juist voor de gevoelige huid adviseerde. Je kunt de meest fantastische ingrediënten op de huid smeren, maar als de basis van een product niet op orde is, dan heeft je cliënt er niets aan en kun je zelfs schade aanbrengen. Na deze workshop ben jij als schoonheidsspecialist zelf in staat een waardeoordeel te vellen over de kwaliteit en werkzaamheid van bestaande cosmeticaproducten.

Workshop Wat zit er eigenlijk in? (2 dgn) op 13 en 20 apr. 2023

DOCENT

Docente Dr. Lavienja Schreurs-Braam heeft Gezondheidswetenschappen gestudeerd en deed promotieonderzoek naar de effecten van vitamine K. Door haar eigen probleemhuid spelen verzorgingsproducten al sinds haar pubertijd een belangrijke rol in haar leven. Keer op keer raakte ze teleurgesteld door de loze beloften van producenten. Daarom startte ze haar eigen cosmeticamerk, Vavin, waarin ze al haar wetenschappelijke kennis toepast op de ingrediënten van haar producten.


PROGRAMMA 

De workshop begint met een overzicht van de fysiologie en anatomie van de huid. Hierin komen de belangrijke biochemische processen in de huid aan bod waarop cosmetische ingrediënten een invloed kunnen hebben. Vervolgens behandelen we de verschillende categorieën van cosmetische ingrediënten. Daarna worden INCI-lijsten van verschillende cosmeticaproducten stap voor stap geanalyseerd. Natuurlijk kun je hiervoor ook de INCI-lijst van jouw product gebruiken, zodat je na afloop precies weet wat er in jouw favoriete producten zit. 


ONDERWERPEN 

  • Basiskennis van de werking en opbouw van de huid
  • Basiskennis van belangrijke biochemische processen in de huid waarop cosmetische ingrediënten een invloed kunnen hebben
  • Verschillende categorieën cosmetische ingrediënten met bijbehorende INCI-naam, functie en werking (o.a. plantaardige oliën, emulgatoren, stabilisatoren, conserveringsmiddelen, additieven en actieve ingrediënten)


VOORAF OPSTUREN 

De INCI-lijst(en) van maximaal twee zelfgekozen producten. Deze kun je uiterlijk een week voor aanvang mailen naar academy@anbos.nl


WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS? 

Gezien de complexiteit van dit onderwerp, ben je na afloop van de workshop nog geen cosmetisch chemicus. Wél ga je na deze workshop naar huis met inzicht in de ingrediënten van de door jou gekozen producten. Daarnaast krijg je met deze workshop een goede basis, waarmee je door zelfstudie verder kunt komen. Alle deelnemers ontvangen na afloop cursusmateriaal waarin alle geboden kennis is samengevat. 


PRIJS 

Leden € 260,- excl. btw 

Niet leden € 320,- excl. btw 


Accreditatie in SKIN register

Deze workshop is geaccrediteerd door het SKIN-Register voor 12 punten onder het domein 'Vakinhoud en professionalisering'.
Wil je meer weten over SKIN? Kijk dan even op 
www.skinregister.nl/schoonheidsspecialist.

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per e-mail een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.