Menu

Workshop Shiatsu natuurlijke facelift massage - 7 nov. 2022

maandag 07 november 2022

Deze workshop werd voorheen gegeven door Ronald Riksen, grondlegger van de Specialisatie Shiatsu Kosmetiek, maar in verband met zijn pensioen is deze workshop overgenomen door Gudrun Has. Shiatsu stimuleert alle lichaamsprocessen om de doorbloeding, de vochtbalans en de hormoonhuishouding aan te zetten om vroegtijdige veroudering van de huid tegen te gaan. In deze workshop leer je direct toepasbare massagetechnieken bij diverse huidtypen met als accent: rimpels vertragen en rimpels vervagen. Deze massage is ook toepasbaar als voor- en nabehandeling bij een oog- of faceliftoperatie. Een huid die voorbereid wordt op een incisie zal zich onder begeleiding van deze massage beter, sneller en mooier herstellen. Omdat je voor deze workshop een bewezen kennis van de huid nodig hebt, is een branchediploma- of MBO- diploma uiterlijke verzorging vereist.

Workshop Shiatsu natuurlijke facelift massage - 7 nov. 2022

Programma
De dag begint met een theoretische uitleg over de Oosterse kennis van de huid en het principe van het natuurlijke facelift-effect op de bindweefselconditie en de mimische spieren. Centraal in de faceliftmassage staan de drukpuntrotaties in combinatie met liftende meridiaan massagepatronen op diverse gezichtsdelen en de hals waar rimpels kunnen ontstaan.

Wat leer je tijdens deze workshop?
Faceliftmassage kan op verschillende manieren worden toegepast. De massage kan een preventieve werking hebben op het ontstaan van rimpels bij een jonge huid. Dit betekent dat de massage niet alleen kan worden aangeboden bij een vroegtijdig verouderde huid of rijpere huid, maar juist bij een jonge huid, om te voorkomen dat de veroudering te snel gaat. Bij een rijpere huid zullen rimpels niet verdwijnen, maar ze kunnen wel vervagen en zachter gemaakt worden. De natuurlijke faceliftmassage kan ook worden aangeboden worden als voor- en nabehandeling van een facelift of ooglidlifting. In deze workshop leer je op een holistische manier te kijken naar rimpelvorming, met onderwerpen als mimische spieroefeningen en adviezen uit de Chinese voedingstherapie en aromatherapie.

Docent
Gudrun Has is een bekende en zeer geliefde docent bij ANBOS Academy. Gudrun heeft een eigen salon, geeft meerdere workshops en nascholingen voor ANBOS, waaronder die van Shiatsu en is -naar eigen zeggen- gék op masseren én op lesgeven.

Praktische zaken

  • Handdoeken
  • Stoelhoes
  • Lotion
  • Watjes
  • Massageolie
  • eventueel verzorgende creme

Wat neem je mee naar huis?
Na het volgen van deze workshop heb je volop mogelijkheden om jouw behandelingen te combineren en uit te breiden met deze Oosterse massage volgens de Shiatsu Kosmetiekmethode. Je ontvangt het boek ‘De Natuurlijke Facelift’ van Ronald Riksen, waarin alles wat op deze dag wordt behandeld stap-voor-stap is beschreven.

Prijs
Leden € 155,- excl. btw
Niet leden € 215,- excl. btw

Ben je nog geen ANBOS-lid, maar word je dit na het volgen van de workshop, dan ontvang je € 60,00 retour. Voorwaarde is dan wel dat je in 2022 het hele jaar lid blijft.

Accreditatie in SKIN register
Deze workshop is geaccrediteerd door SKIN voor 6 punten. Wil je meer weten over SKIN? Kijk dan even op www.skinregister.nl/schoonheidsspecialist.

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per e-mail een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.