Menu

Workshop Marcelline Goyen Huid-darm connectie 30 sep. 2020

woensdag 30 september 2020

Extra ingepland, omdat de andere data al vol zaten, deze workshop door Marcelline Goyen, auteur van de Huid-Darm connectie! Marcelline heeft 20 jaar als huidtherapeut gewerkt en heeft zich met veel passie verdiept in de relatie tussen de huid en de darmen. Veel huidproblemen hebben een directe relatie met een verstoring in de spijsvertering en/of de darmen. De aanpak vanuit de darmen kan helpen om van chronische huidklachten af te komen en de darmfunctie te verbeteren. Wil jij hier alles over weten? Marcelline gaat graag met je in gesprek tijdens haar workshop!

Workshop Marcelline Goyen Huid-darm connectie 30 sep. 2020

Workshop ‘de Huid-darm connectie’

Op veler verzoek ingepland, deze extra workshop door Marcelline Goyen! Veel huidproblemen hebben een directe relatie met een verstoring in de spijsvertering en/of de darmen. De aanpak vanuit de darmen kan helpen om van chronische huidklachten af te komen en de darmfunctie te verbeteren. Wil jij hier alles over weten? Schrijf je dan in voor deze 1-daagse workshop bij ANBOS in Woerden.

Docent

Marcelline Goyen, auteur van de Huid-Darm connectie! Marcelline heeft 20 jaar als huidtherapeut gewerkt en heeft zich de afgelopen jaren met veel passie verdiept in de relatie tussen de huid en de darmen. Marcelline is een enthousiaste spreker die met veel plezier uren kan praten over haar boek, maar in deze workshop wil ze met name ook graag met de deelnemers in gesprek en bekijken hoe ze iedereen persoonlijk kan helpen.

Programma

In deze workshop beschrijft Marcelline aan de hand van haar boek een reis door alle lagen van de huid op weg naar de darmen en terug. Hierin komen vele onderwerpen aan bod, alles wetenschappelijk onderbouwd, zoals de huidparameters, huidfuncties, de tight junctions (celverbindingen) in de huid, het belang van een correcte huid pH, de sebogenese (geboorte talg), huidenzymen, afweer o.a. antimicrobiële peptiden (AMPs), het microbioom en het immuunsysteem van zowel de huid als de darmen. En natuurlijk de continue interactie tussen de huid en de darmen, geholpen door onze microbiota en beïnvloed door o.a. de pH, enzymen, communicatie, ons immuunsysteem, leefstijl (stress), voeding en pre- en probiotica.

 

DATA

omschrijving

LOCATIE

30 sep 2020

10:00-16:00 workshop ‘de Huid-darm connectie’ – Marcelline Goyen

ANBOS, Woerden

 

Prijs

Leden              € 155,00 excl. btw

Niet-leden        € 215,00 excl. btw

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per e-mail een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.