Menu

Workshop Ethiek voor de schoonheidsverzorging - 17 mrt. 2023

vrijdag 17 maart 2023

Deze workshop is helaas vol. De volgende workshop staat gepland op 26 mei. Stel je eens voor, je krijgt het verzoek om bij een meisje van 8 jaar haar bovenlip te harsen. Of een cliënt vertelt jou in vertrouwen dat haar partner ‘losse handjes’ heeft. Of een cliënt wordt boos omdat ze vindt dat de behandeling niet het gewenste effect heeft en wil nu niet betalen. Hoe ga jij als schoonheidsspecialist met deze ethische vraagstukken om? Voor het volgen van deze workshop adviseren wij om in het bezit te zijn van een basis diploma schoonheidsverzorging met daarbij minimaal 1 jaar ervaring in de praktijk.

Workshop Ethiek voor de schoonheidsverzorging - 17 mrt. 2023

Docent

Jantine haar liefde voor de huid is met de paplepel ingegoten, zowel haar moeder als oma waren schoonheidsspecialist. Na de opleiding tot schoonheidsspecialist is ze gaan studeren voor huidtherapeut. Ze heeft 19 jaar als docent huidtherapie gewerkt aan de Hogeschool Utrecht en ook een eigen opleidingsinstituut gehad.

Daarnaast heeft ze ruim 12 jaar een eigen praktijk (met personeel) voor huidtherapie gehad in Utrecht.

Via haar werk bij een polikliniek voor dermatologie, ging ze aan de slag voor het Huidfonds, een goede doelenorganisatie. Sinds 2017  jaar is Jantine bestuursvoorzitter bij ANBOS waar ze verbeteren van kwaliteit voor de branche hoog in het vaandel heeft staan.

Lees voor meer informatie: https://www.linkedin.com/in/jantinevantklooster/

Omschrijving
Ethiek is een belangrijk onderdeel binnen de schoonheidsverzorging. Schoonheidsspecialisten kunnen steeds meer en richten zich op huidverbetering naast de huidverzorging. Ze maken gebruik van apparatuur voor ontharing, permanent make-up, microneedling en mesotherapie. Ook gebruiken ze producten zoals chemische peelings. Deze behandelingen brengen soms risico’s met zich mee.

Als schoonheidsspecialist kun je steeds meer maar mag je dit ook? Ben je bevoegd en bekwaam om risicovolle behandelingen aan te bieden? Kun je de verantwoordelijkheid dragen die daarbij hoort?

In de media wordt regelmatig aandacht besteed aan de risico’s voor de consument door onbekwame behandelaars, onveilige producten en ondeugdelijke apparatuur. Hierbij gaat het over uitzonderingen. Desalniettemin moet er volgens de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) ook aan diverse eisen voldaan worden. Deze workshop Ethiek voor de schoonheidsverzorging is bedoeld om de schoonheidsspecialist hiermee (extra) bekend te maken.

Programma
Het is een interactieve workshop waarbij jouw inbreng vanuit de dagelijkse praktijk centraal staat. De dag bevat een korte theorietoets.
Na het volgen van deze workshop beheers je de volgende punten:

  • Je kunt benoemen wat ethiek is
  • Je kunt beargumenteren waarom ethiek voor het vak schoonheidsspecialist van belang is
  • Je kunt opnoemen uit welke vijf thema’s de richtsnoer ethiek bestaat
  • Je kunt beoordelen welke situaties uit de beroepspraktijk ethisch verantwoord zijn en waarom
  • Je hanteert de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) in je dagelijks handelen, binnen jouw beroepssituatie
  • Je kunt uit eigen beroepspraktijk een tweetal casussen beschrijven die te maken hebben met een ethisch vraagstuk
  • Je kunt met collega`s de situatie evalueren en daarin de juiste ethische keuze maken
  • Je kunt met collega’s beargumenteren welke ethische keuzes er zijn in jouw situatie (casus) en je kunt onderbouwen waarom jij een bepaalde ethische keuze maakt
  • Je stelt voor jezelf een plan op om in jouw beroepssituatie ethische vraagstukken in te richten
  • Je weet wat er volgens de Wkkgz valt onder ‘goede zorg’ en kunt hierop reflecteren vanuit je eigen beroepssituatie

Voorbereiden
Jouw inbreng is essentieel tijdens deze workshop. Hiervoor moet je het E-book “Ethiek voor de schoonheidsverzorging” en het richtsnoer Wkkgz van tevoren lezen, beide digitale documenten ontvang je van ons bij de bevestigingsmail van deze workshop. Ook is het belangrijk dat je zelf een situatie bedenkt (casus) waarin jij met ethiek te maken hebt gehad en dit uitwerkt voor de workshop.

Richtsnoer: Richtsnoer Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (Wkkgz) https://www.anbos.nl/schoonheidsspecialist/wat-bieden-wij/wkkgz

Houd er rekening mee dat je ongeveer 6,5 uur de tijd nodig hebt om de workshop voor te bereiden.

Prijs
Leden € 155,- excl. btw
Niet leden € 215,- excl. Btw

Ben je nog geen ANBOS-lid, maar word je dit na het volgen van de workshop, dan ontvang je € 60,00 retour. Voorwaarde is dan wel dat je in 2022 het hele jaar lid blijft

Locatie
ANBOS, Pompmolenlaan 16 te Woerden
De routebeschrijving vind je bij onze contactgegevens: https://www.anbos.nl/contact

Vanaf 9.30 uur ben je welkom voor een kopje koffie of thee in de kantine. Het programma start om 10.00 uur en duurt ongeveer tot 16.30 uur. Tussen de middag wordt er een lunch met broodjes geserveerd.

Accreditatie in SKIN register
Ben jij al SKIN geregistreerd? Voor het domein Beroepsethiek & Veiligheid moet je voor het behouden van je SKIN registratie in totaal 10 punten behalen verspreid over 3 jaar tijd. Deze workshop is geaccrediteerd door SKIN voor 11 punten. Dit betekent dat je gelijk al je punten hebt behaald voor de komende 3 jaar voor het domein Beroepsethiek & Veiligheid! Wil je meer weten over SKIN? Kijk dan even op www.skinregister.nl/schoonheidsspecialist

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.