Menu

Workshop Een gezond huidmicrobioom; een gezonde huid - 22 juni 2023

donderdag 22 juni 2023

Net als in onze darmen leven op onze huid miljarden micro-organismen, schimmels en bacteriën. Samen vormen ze ons microbioom. Een gezond huidmicrobioom beschermt ons tegen huidreacties, allergieën en ontstekingen. In ons Westerse leven wordt de huidmicrobioom echter iedere dag aangevallen door ongezonde eetgewoonten en ongeschikte cosmeticaproducten. In deze workshop wordt uitvoerig stilgestaan bij de samenstelling en het functioneren van het huidmicrobioom. Wat is de invloed van cosmetica op het huidmicrobioom en hoe kunnen we beschadigingen beperken? Onmisbare kennis voor iedere huidprofessional!

Workshop Een gezond huidmicrobioom; een gezonde huid - 22 juni 2023

Docent
Na de succesvolle workshop ‘Wat zit er eigenlijk in?’ over de ingrediënten van cosmeticaproducten, verzorgt Dr. Lavienja Schreurs-Braam dit jaar nog een tweede workshop voor de ANBOS Academy. Lavienja heeft Gezondheidswetenschappen gestudeerd en deed promotieonderzoek naar de effecten van vitamine K. Door haar eigen probleemhuid spelen verzorgingsproducten al sinds haar pubertijd een belangrijke rol in haar leven. Keer op keer raakte ze teleurgesteld door de loze beloften van producenten. Daarom startte ze haar eigen cosmeticamerk, Vavin, waarin ze al haar wetenschappelijke kennis toepast op de ingrediënten van haar producten.

Programma
Hoofdstuk 1 en 2 van deze workshop gaan over de bestanddelen en de functie van het microbioom. In hoofdstuk 3 wordt dieper ingegaan op diverse huidproblemen en hoe deze samen kunnen hangen met het huidmicrobioom. In hoofdstuk 4 worden de effecten van externe factoren besproken die van invloed kunnen zijn op het microbioom, zoals cosmeticaproducten en eetgewoonten. Tenslotte wordt in deze workshop een analyse gemaakt van huidmicrobioom-vriendelijke producten aan de hand van verschillende INCI-lijsten.

Prijs
Leden € 155,- excl. btw
Niet leden € 215,- excl. btw

Ben je nog geen ANBOS-lid, maar word je dit na het volgen van de workshop, dan ontvang je € 60,00 retour. Voorwaarde is dan wel dat je in 2021 het hele jaar lid blijft

Accreditatie in SKIN register
Deze workshop is geaccrediteerd door SKIN voor 6 punten. Wil je meer weten over SKIN? Kijk dan even op www.skinregister.nl/schoonheidsspecialist.

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per e-mail een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.