Menu

Workshop Inzicht in INCI (2dg)

woensdag 02 oktober 2019 & woensdag 09 oktober 2019

Dat het wettelijk verplicht is om op de verpakking van cosmeticaproducten de aanwezige ingrediënten te vermelden (de INCI-lijst) weet iedereen inmiddels. Maar hoe lees je deze lijst? En wat is de werking van al de ingrediënten? | Leden € 250,00 excl. btw | niet-leden € 320,00 excl. btw |

Workshop Inzicht in INCI (2dg)

Dat het wettelijk verplicht is om op de verpakking van cosmeticaproducten de aanwezige ingrediënten te vermelden (de INCI-lijst) weet iedereen inmiddels. Maar hoe lees je deze lijst? En wat is de werking van al de ingrediënten? De uiteindelijke doelstelling van deze workshop is dat de schoonheidsspecialist in staat is zelf een waardeoordeel te maken ten aanzien van de kwaliteit en werkzaamheid van bestaande cosmeticaproducten.

PROGRAMMA
De inleiding van de workshop bestaat uit overzicht van de fysiologie en anatomie van de huid. Hierin komen alle belangrijke biochemische processen in de huid waarop cosmetische ingrediënten een invloed kunnen hebben, aan bod. Vervolgens behandelen we de verschillende categorieën over cosmetische ingrediënten Uiteindelijk zijn de deelnemers goed getraind met INCI-lijsten van verschillende cosmeticaproducten die stap voor stap geanalyseerd worden.

ONDERWERPEN

  • Basiskennis van de werking en opbouw van de huid
  • Basiskennis van belangrijke biochemische processen in de huid waarop cosmetische ingrediënten een invloed kunnen hebben
  • Verschillende categorieën cosmetische ingrediënten met bijbehorende INCI-naam, functie en werking (o.a. plantaardige oliën, emulgatoren, stabilisatoren, conserveringsmiddelen, additieven, actieve ingrediënten)

VOORAF OPSTUREN
De INCI-lijst(en) van één, maximaal twee zelf gekozen producten, uiterlijk een week voor aanvang mailen naar info@anbos.nl.

WAT NEEM JE MEE NAAR HUIS?
Gezien de complexiteit van dit onderwerp, ben je na afloop van de workshop nog geen cosmetisch chemicus. Wél krijg je met deze workshop een goede basis, waarmee je door zelfstudie verder kunt komen. Alle deelnemers ontvangen na afloop cursusmateriaal waarin alle geboden kennis is samengevat.

TOTALE PRIJS
Leden krijgen € 70,00 jubileumkorting en betalen € 250,00 excl. btw.
Niet leden € 320,00 excl. btw. Word je na het volgen van de workshop ANBOS-lid, dan ontvang je € 70,00 retour. Voorwaarde is dan wel dat je in 2020 het hele jaar lid blijft en geldt voor één workshop per salon.

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per post een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.