Menu

Opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage

woensdag 06 mei 2020

6-daagse opleiding over de theorie en praktijk van Manuele lymfedrainage (MLD) volgens de Voddermethode; een veelzijdige en verrassend effectieve massagemethode voor hals/schouders en gezicht met veel toepassingsmogelijkheden voor de gespecialiseerde schoonheidsspecialist/ beautyprofessional.

Opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage wordt veel toegepast als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen, maar is ook uitermate geschikt bij huidklachten, zoals acné, eczeem en een onrustige huid. MLD bevordert ook de werking van het afweersysteem, zowel preventief als na bijvoorbeeld een periode van ziekte. MLD bevordert de balans in het vegetatieve zenuwstelsel en ondersteunt daarmee weefselregeneratie, hormoonbalans en diepe ontspanning!

ACHTERGROND

Manuele Lymfedrainage is in 1932 ontwikkeld door Dr. Vodder. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit lichaamsvocht. Het lymfestelsel speelt hierin een belangrijke rol, met name bij het creëren en onderhouden van de optimale waterhuishouding. Het lymfestelsel zuivert en draineert onze weefsels en is dé basis voor vitaliteit en gezondheid!

INHOUD OPLEIDING

Tijdens een deel van de opleiding worden de technieken van de MLD  op elkaar geoefend. Bij bepaalde aandoeningen kan dit soms problematisch  zijn (o.a. schildklier, diabetes, eczeem, maag-darmproblemen, bloeddruk). Om vervelende situaties te voorkomen  graag  hierover contact opnemen met Anbos Academy of de docent Désirée Groen.

Voor een optimale voorbereiding op de examens is het zeer gewenst dat alle lessen gevolgd worden. Een gemiste les kan in overleg met de docent ingehaald worden in Leidschendam. Hieraan zijn extra kosten verbonden

WAT KUN JE NA DEZE OPLEIDING?

Na het behalen van je diploma heb je veel kennis over het lymfestelsel en het belang daarvan voor de algehele gezondheid van een mens en voor het goed functioneren van het lymfesysteem in het bijzonder:

  • Je weet in welke situaties MLD met succes kan worden toegepast binnen de Schoonheidsverzorging, maar weet ook wanneer dat niet verantwoord is of hoe een behandeling kan worden aangepast aan de omstandigheden van dat moment.
  • Je bent in staat om in duidelijke taal uitleg/toelichting te geven aan cliënten over de MLD en de behandeling.
  • Je beheerst de technieken MLD van hals/schouders en gezicht zodanig dat je zelfstandig een volledige behandeling van deze gebieden kan geven, met een positief effect als resultaat. Met andere woorden: er komt lymfedrainage tot stand!

DOCENT

De docent is Désirée Groen. Zij is oedeemtherapeute volgens de methode van Dr. Vodder, heeft haar eigen massagetherapiepraktijk en houdt zich al meer dan 25 jaar intensief bezig met Manuele Lymfedrainage. 

TOETSING

  • Het theorie-examen, verzorgd door het KWC-uv (Kwaliteitcentrum Uiterlijke Verzorging), zal 8 of 9 juni 2020 plaatsvinden bij ANBOS in Woerden. 
  • Het praktijkexamen, verzorgd door het KWC-uv, zal 24 juni 2020 plaatsvinden bij ANBOS in Woerden. 


PRAKTISCHE ZAKEN

  • Voor deze opleiding neem je zelf je werkkleding, stoelhoes en handdoeken mee. Nadere details hierover ontvang je in de bevestigingsbrief na de aanmelding.
  • Reserveer voldoende tijd om te studeren en te oefenen tijdens deze cursus. Per week 4-6 uur.
  • Dit is exclusief de voorbereiding op het theorie- en praktijkexamen!
  • De totale studiebelasting van deze intensieve opleiding bedraagt ongeveer 90 uur, waarvan 37,5 docent contacturen.

DATA

Cursusjaar 2020

Omschrijving

Locatie

6 mei 

Cursusdag 1 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS Woerden

13 mei 

Cursusdag 2 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS Woerden

20 mei 

Cursusdag 3 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS Woerden

27 mei 

Cursusdag 4 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS Woerden

3 juni 

Cursusdag 5 opleiding MLD (praktijkdag: student dient een model mee te nemen)

ANBOS Woerden

17 juni (10 – 12.30 u) 

Cursusdag 6 opleiding MLD (extra praktijkochtend: student dient een model mee te nemen)

 ANBOS Woerden

8 of 9 juni 

Theorie examens

ANBOS Woerden

24 juni 

Praktijkexamen (student dient een model mee te nemen)

ANBOS Woerden

PRIJS
Niet-leden: € 850,00 excl. btw
Leden kernlid: € 805,00 excl. btw
Leden met registratie sectie VO € 775,00 excl. btw

 

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per post een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.