Menu

5- daagse opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage 2023

woensdag 10 mei 2023

Wil jij meer leren over Manuele Lymfedrainage en wat dit kan betekenen voor jouw behandel mogelijkheden? De specialisatie Manuele Lymfedrainage als diploma behalen? Daarna deze mooie specialisatie laten registreren bij ANBOS en/of het SKINregister? Dit is mogelijk vanaf mei 2023! De opleiding Manuele Lymfedrainage omvat 5 lesdagen, waar je zowel theorie als praktijk leert. Omdat je voor deze opleiding een bewezen kennis van de huid nodig hebt, is een branchediploma- of MBO- diploma uiterlijke verzorging vereist.

5- daagse opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage 2023

Opleiding MLD 
Wil jij meer leren over Manuele Lymfedrainage en wat dit kan betekenen voor jouw behandel mogelijkheden? De specialisatie Manuele Lymfedrainage als diploma behalen? Daarna deze mooie specialisatie laten registreren bij ANBOS en/of het SKINregister? Dit is mogelijk vanaf mei 2023! De opleiding Manuele Lymfedrainage omvat 5 lesdagen, waar je zowel theorie als praktijk leert. Na afloop doe je samen met je mede-cursisten een theorie en praktijkexamen (dit zijn 2 dagdelen) 

DOCENT 
De docent is Gudrun Has., Gudrun  is een bekende en zeer geliefde docent bij ANBOS die meerdere nascholingen voor ons verzorgt. Zij geeft al 16 jaar theorie- en praktijklessen aan zowel niveau 3 als 4 cursisten. Gudrun heeft een eigen praktijk in Zaandijk en heeft zich gespecialiseerd in huidverbetering door middel van het toepassen van verschillende technieken. 

WAT IS MLD (Manuele Lymfedrainage massage)? 
Manuele Lymfedrainage massage wordt veel toegepast als 

 • Voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen; 
 • Is uitermate geschikt bij huidklachten, zoals acné, eczeem en een onrustige huid; 
 • Is uitermate geschikt als diep ontspannende behandeling, zeker in deze hectische tijden.  

MLD bevordert: 

 • De werking van het afweersysteem, zowel preventief als na bijvoorbeeld een periode van ziekte.  
 • De balans in het vegetatieve zenuwstelsel en ondersteunt daarmee weefselregeneratie, hormoonbalans en diepe ontspanning.  

 
De technieken zijn uitermate geschikt om in te zetten voor een kuur met bindweefselmassage. Een veelzijdige en verrassend effectieve massagemethode voor hals/schouders en gezicht met veel toepassingsmogelijkheden voor de gespecialiseerde schoonheidsspecialist/ beautyprofessional.  

ACHTERGROND 
Manuele Lymfedrainage is in 1932 ontwikkeld door Dr. Vodder. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit lichaamsvocht. Het lymfestelsel speelt hierin een belangrijke rol, met name bij het creëren en onderhouden van de optimale waterhuishouding.  

De lymfedrainage heeft een groot kalmerend effect op het vegetatieve zenuwstelsel. Het lymfestelsel zuivert en draineert onze weefsels en is dé basis voor vitaliteit en gezondheid! 

INHOUD OPLEIDING 
De opleiding vindt plaats op woensdagen in mei en juni , in totaal 5 lesdagen, theorie en praktijk worden tijdens deze dagen behandeld. Het theorie- en praktijkexamen zal in juni plaats vinden bij KWC-uv in Woerden. Voor een optimale voorbereiding op de examens is het zeer gewenst dat alle lessen gevolgd worden. Een gemiste les kan in overleg met de docent ingehaald worden in Zaandijk. Hieraan zijn extra kosten verbonden. 

Tijdens een deel van de opleiding worden de technieken van de MLD  op elkaar geoefend. Bij bepaalde aandoeningen kan dit soms problematisch zijn (o.a. schildklier, diabetes, eczeem, maag-darmproblemen, bloeddruk). Om vervelende situaties te voorkomen graag bij twijfel hierover contact opnemen met ANBOS Academy of de docent Gudrun Has. 

WAT KUN JE NA DEZE OPLEIDING? 
Na het behalen van je diploma heb je veel kennis over het lymfestelsel en het belang daarvan voor de algehele gezondheid van een mens en voor het goed functioneren van het lymfesysteem in het bijzonder: 

 • Je weet in welke situaties MLD met succes kan worden toegepast binnen jouw behandelingen, maar weet ook wanneer dat niet verantwoord is of hoe een behandeling kan worden aangepast aan de omstandigheden van dat moment. 
 • Je bent in staat om in duidelijke taal uitleg/toelichting te geven aan cliënten over de MLD behandeling. 
 • Je beheerst de technieken MLD van hals/schouders en gezicht zodanig dat je zelfstandig een volledige behandeling van deze gebieden kunt geven, met een positief effect als resultaat. Met andere woorden: er komt lymfedrainage tot stand! 

DATA 
Woensdag 10 mei, 17 mei, 24 mei, 7 juni en 14 juni 2023, dit zijn hele dagen theorie en praktijk waarbij je op elkaar oefent. 
 

PRAKTISCHE ZAKEN 

 • Voor deze opleiding neem je zelf je werkkleding, stoelhoes en handdoeken mee. Nadere details hierover ontvang je in de bevestigingsbrief na de aanmelding. 
 • Reserveer voldoende tijd om te studeren en te oefenen tijdens deze cursus. Per week 4-6 uur. 
 • Dit is exclusief de voorbereiding op het theorie- en praktijkexamen! 
 • De totale studiebelasting van deze intensieve opleiding bedraagt ongeveer 90 uur, waarvan 30 docent contacturen. 

EXAMEN 
Het theorie- en praktijkexamen worden verzorgd door het KWC-uv (Kwaliteitcentrum Uiterlijke Verzorging) in juni en vindt plaats bij ANBOS in Woerden. De datum voor het praktijkexamen is op dinsdag 20 juni 2023, hiervoor moet je zelf een model meenemen. Het theorie-examen vindt plaats op maandag 12 juni of dinsdag 13 juni 2023. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om geen examen te doen?? 

PRIJS 
Niet-leden: € 1000,00 excl. btw 
ANBOS Leden: € 925,00 excl. btw 
Prijs is inclusief het cursusmateriaal wat bestaat uit een lesboek theorie en een Powerpoint handout en één keer deelname aan praktijk- en theorie examen bij KWC-uv. 

Accreditatie in SKIN register 
Al onze workshops en opleidingen worden ingediend voor accreditatie in het SKIN register. Voor deze specialisatie worden 62 punten toegekend.  Wil je meer weten over SKIN? Kijk dan even op www.skinregister.nl/schoonheidsspecialist. 

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per e-mail een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.