Menu

4-daagse opleiding Camouflage voorjaar 2023

donderdag 11 mei 2023

Wil jij meer leren over camouflage en wat dit kan betekenen voor jouw behandel mogelijkheden? De specialisatie camouflage als diploma behalen? Daarna deze mooie specialisatie laten registreren bij ANBOS en/of het SKINregister? Dit is mogelijk vanaf mei 2023! De opleiding camouflage omvat 4 lesdagen, waar je zowel theorie als praktijk leert. Na afloop doe je samen met je mede-cursisten een theorie en praktijkexamen (dit zijn 2 dagdelen). Omdat je voor deze opleiding een bewezen kennis van de huid nodig hebt, is een branchediploma- of MBO- diploma uiterlijke verzorging vereist.

4-daagse opleiding Camouflage voorjaar 2023

Wat is camouflage?
Camouflage wordt toegepast:

 • Als nabehandeling voor littekens en na cosmetische ingrepen.
 • Met Camouflage wordt de huidafwijking minder zichtbaar.
 • Camouflage kan worden toegepast bij verschillende huidafwijkingen zoals hyper- en hypo pigmentaties, wijnvlekken, bloedvatafwijkingen, littekens en tatoeages.

Resultaten
Met Camouflage kun je kleurverschillen in de huid door huidafwijkingen tijdelijk corrigeren. Cliënten met zichtbare huidaandoeningen kunnen hierdoor hun zelfvertrouwen versterken. De technieken zijn uitermate geschikt voor de gespecialiseerde schoonheidsspecialist/ beautyprofessional. Camouflage kan andere therapieën ondersteunen.

Inhoud van de opleiding
De opleiding vindt plaats op 3 donderdagen en 1 maandag in mei en juni , in totaal 4 lesdagen, theorie en praktijk worden tijdens deze dagen behandeld. Het theorie- en praktijkexamen zal in juni plaats vinden bij KWC-uv in Woerden. Voor een optimale voorbereiding op de examens is het zeer gewenst dat alle lessen gevolgd worden. Een gemiste les kan in overleg met de docent ingehaald worden in Zevenhuizen. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden.

Tijdens een deel van de opleiding worden de technieken van Camouflage op elkaar geoefend. Aangezien er ook op zichtbare huidafwijkingen geoefend moet worden zijn er ook modellen nodig. Er wordt gewerkt op een huidafwijking zijn van minimaal 12 vierkante centimeter. Voor vragen kunt u contact opnemen met Anbos Academy of docent Debora Dekkers- De Groot.

Wat kun je na deze opleiding?
Na het behalen van je diploma heb je veel kennis over kleurenleer en verschillende huidafwijkingen. En op welke wijze je deze het minst zichtbaar kunt maken.

 • Je weet in welke situaties Camouflage  met succes kan worden toegepast binnen jouw behandelingen, maar weet ook wanneer dat niet verantwoord is.
 • Je bent in staat om in duidelijke taal uitleg/toelichting te geven aan cliënten over de Camouflage behandeling.
 • Je beheerst de technieken Camouflage om zelfstandig een volledige behandeling van deze gebieden te kunnen geven. Op deze wijze maak je de huidafwijking zo onzichtbaar mogelijk.
 • Mooie samenwerking met andere therapieën zoals visagie, permanente make-up en na ingrepen.

Data
Donderdag 11 mei, maandag 22 mei (ivm hemelvaartdag op 18 mei hebben we deze dag naar een maandag verplaatst), donderdag 1 juni en 8 juni 2023, dit zijn hele dagen theorie en praktijk waarbij je op elkaar oefent en met modellen.

Praktische zaken

 • Voor deze opleiding neem je zelf je werkkleding, stoelhoes en handdoeken mee. Nadere details hierover ontvang je in de bevestigingsbrief na de aanmelding.
 • Reserveer voldoende tijd om te studeren en te oefenen tijdens deze cursus. Per week 4-6 uur.
 • Dit is exclusief de voorbereiding op het theorie- en praktijkexamen!
 • De totale studiebelasting van deze intensieve opleiding bedraagt ongeveer 80 uur, waarvan 28 docent contacturen.

Docent
De docent is Debora Dekkers-de Groot docent bij ANBOS die meerdere nascholingen voor ons verzorgt. Zij heeft  19 jaar haar schoonheidsinstituut in Zevenhuizen en is gespecialiseerd in huidverbetering. Ze geeft 20 jaar theorie- en praktijklessen aan niveau 4 cursisten voor de vakken Acne, Medische Camouflage en Huidverbeterende massage. Tevens werkt ze als assessor voor de opleiding Schoonheidsspecialiste voor niveau 3 en niveau 4.

Examen
Het theorie- en praktijkexamen worden verzorgd door het KWC-uv (Kwaliteitcentrum Uiterlijke Verzorging) in juni en vindt plaats bij ANBOS in Woerden. De datum voor het praktijkexamen vindt plaats in de week van 19 juni, hiervoor moet je zelf een model meenemen. Het theorie-examen vindt plaats op maandag 12 juni of dinsdag 13 juni 2023. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om geen examen te doen?

Prijs
De kosten voor het volledige pakket, praktijk/theorielessen, theorie-examen en praktijkexamen bedragen:
ANBOS-leden € 1.050,00
Niet ANBOS-leden € 1.125,00

Bedragen zijn excl. BTW, inclusief lesboek en PowerPoint hand-outs, Dermacolor werkpakket (met een waarde van 150 euro), koffie/thee en lunch.

Accreditatie in SKIN register
Al onze workshops en opleidingen worden ingediend voor accreditatie in het SKIN register. Voor deze specialisatie worden ? punten toegekend.  Wil je meer weten over SKIN? Kijk dan even op www.skinregister.nl/schoonheidsspecialist.

Inschrijven

Velden met een * zijn verplicht.
Persoonlijke gegevens
Zakelijke gegevens

Betaalwijze
Na inschrijving ontvang je per e-mail een factuur
Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.