Menu

Opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage

woensdag 08 mei 2019

Deze opleiding is al gestart.

Opleiding specialisatie Manuele Lymfedrainage

Manuele Lymfedrainage wordt veel toegepast als voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen, maar is ook uitermate geschikt bij huidklachten, zoals acné, eczeem en een onrustige huid. MLD bevordert ook de werking van het afweersysteem, zowel preventief als na bijvoorbeeld een periode van ziekte.

ACHTERGROND

Manuele Lymfedrainage is in 1932 ontwikkeld door Dr. Vodder. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit lichaamsvocht. Het lymfestelsel speelt hierin een belangrijke rol, met name bij het creëren en onderhouden van de optimale waterhuishouding. Het lymfestelsel zuivert en draineert onze lichaamscellen en is dé basis voor vitaliteit en gezondheid!

INHOUD OPLEIDING

Tijdens deze 5-daagse opleiding leer je de praktijk van de Manuele Lymfedrainage voor hals/schouders en gezicht volgens de originele (Oostenrijkse) Voddermethode.
Daarnaast leer je veel over de anatomie en de fysiologie van het lymfestelsel, het ontstaan van oedemen, de contra-indicaties van MLD en natuurlijk is er veel aandacht voor de indicaties en casuïstiek. Veel aandacht is er voor het positieve effect van MLD op het vegetatieve zenuwstelsel, dat zéér veel toepassingsmogelijkheden geeft binnen de Schoonheidsverzorging (o.a bij onrustige huid, eczeem, acné, stress, stress-gerelateerde aandoeningen, hoofdpijn en bioritme-verstoringen, slaapproblemen, onrust/irritatie/overprikkeling)

WAT KUN JE NA DEZE OPLEIDING?

Na het behalen van je diploma heb je veel kennis over het lymfestelsel en het belang daarvan voor de algehele gezondheid van een mens en voor het goed functioneren van het lymfesysteem in het bijzonder:

  • Je weet in welke situaties MLD met succes kan worden toegepast binnen de Schoonheidsverzorging, maar weet ook wanneer dat niet verantwoord is of hoe een behandeling kan worden aangepast aan de omstandigheden van dat moment.

  • Je bent in staat om in duidelijke taal uitleg/toelichting te geven aan cliënten over de MLD en de behandeling.

  • Je beheerst de technieken MLD van hals/schouders en gezicht zodanig dat je zelfstandig een volledige behandeling van deze gebieden kan geven, met een positief effect als resultaat. Met andere woorden: er komt lymfedrainage tot stand!

DOCENT

De docent is Désirée Groen. Zij is oedeemtherapeute volgens de methode van Dr. Vodder, heeft haar eigen massagetherapiepraktijk en houdt zich al meer dan 25 jaar intensief bezig met Manuele Lymfedrainage. Na het behalen van de vakspecialisatie MLD Hals/Gezicht is er de mogelijkheid om bij ANBOS een 1-daagse Specialisatietraining MLD buik te volgen.

TOETSING

  • Het theorie-examen, verzorgd door het KWC-uv (Kwaliteitcentrum Uiterlijke Verzorging), zal in juni 2019 plaatsvinden in het ANBOS-huis in Woerden. Exacte datum volgt.

  • Het praktijkexamen, verzorgd door het KWC-uv, zal ook in juni 2019 plaatsvinden in het ANBOS-huis in Woerden. Exacte datum volgt.


PRAKTISCHE ZAKEN

  • Voor deze opleiding neem je zelf je praktijkspullen mee. Nadere details hierover ontvang je in de bevestigingsbrief na de aanmelding.

  • Reserveer voldoende tijd om te studeren en te oefenen tijdens deze cursus. Per week ongeveer 4-6 uur.

DATA

Cursusjaar 2019

Omschrijving

Locatie

8 mei 

Cursusdag 1 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS huis Woerden

15 mei 

Cursusdag 2 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS huis Woerden

22 mei 

Cursusdag 3 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS huis Woerden

29 mei 

Cursusdag 4 opleiding MLD (theorie & praktijk)

ANBOS huis Woerden

12 juni 

Cursusdag 5 opleiding MLD (praktijkdag: student dient een model mee te nemen)

ANBOS huis Woerden

3 of 4 juni 

Theorie examens

ANBOS huis Woerden

25 juni 

Praktijk en Theorie examens

ANBOS huis Woerden

PRIJS
Niet-leden: € 850,00 excl. btw
Leden kernlid: € 805,00 excl. btw
Leden met registratie sectie VO € 775,00 excl. btw

Ja, ik accepteer cookies.

Deze website gebruikt cookies onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden.